Materialen

Er zijn verschillende materialen beschikbaar om uit te printen. Hieronder vindt u een overzicht van de standaard beschikbare materialen en de belangrijkste eigenschappen. Op aanvraag zijn uitgebreide datasheets van de materialen beschikbaar.

 

Standard

Algemeen breed toepasbaar materiaal voor onderdelen waaraan geen specifieke materiaaleisen gesteld worden. Onderdelen om te “kijken en voelen”. Dit materiaal is gemakkelijk te schuren of polijsten en/of te voorzien van een laklaag.

 

Grey Pro

Gray Pro biedt hoge precisie, matige rek en lage kruip. Dit materiaal is uitermate geschikt voor conceptmodellering en functionele prototyping, vooral voor onderdelen die herhaaldelijk worden bewogen zoals een tandwieloverbrenging.

 

Durable

Materiaal met de eigenschappen van PP (polypropyleen), met vergelijkbare flexibiliteit en hoge slagvastheid. Voor slijtvaste, buigzame onderdelen.

 

Rigid

Glasvezel versterkt materiaal wat zorgt voor zeer stijve onderdelen met glad oppervlak. Uitermate geschikt voor dunwandige producten.

 

Flexible

Buigbaar en samendrukbaar materiaal, vergelijkbaar met 80-85 Shore rubber. Dunwandig is het materiaal plooibaar, en veerkrachtig bij dikwandige vormen. Geschikt voor bijvoorbeeld ‘grip’ onderdelen, stempels, flexibele en elastische onderdelen.

 

High Temp

Temperatuur bestendig materiaal voor het maken van hittebestendige onderdelen. Bestand tegen 289 °C bij 0.45 MPa. Geschikt voor het maken van spuitgietmatrijzen waarmee kunststof onderdelen gemaakt kunnen worden.

Cookievoorkeuren