3D printen iets voor u?

De mogelijke toepassingen van 3D printing zijn zeer uitgebreid. Het voordeel zit hem met name in de ontwerp- en protoypefase van een ontwikkeling. En wel hierom:

  • Betaalbaar
  • Lage productietijd
  • Snelle levertijd
  • Snelle analyse van mogelijkheden en onmogelijkheden van een ontwerp
  • Grote vormvrijheid

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden. Stuk voor stuk vervaardigd met de SLA Printer (voor de liefhebbers: stereolithografie-apparaat).

mogelijkheden 3D printen

De kwaliteit en sterkte van de onderdelen is zo goed dat, zeker in de prototypefase, 3D printing een geweldig alternatief is om onderdelen te testen en uit te proberen, ook voor onderdelen die in de eindproductie van metaal of aluminium gemaakt worden.

De printer

De printer die we gebruiken kan zeer gedetailleerd werken. Stereolithografie is een techniek waarbij een laserstraal vloeibare kunststof verhardt. Daar waar de laserstraal de vloeistof raakt, treedt verharding op. De rest blijft vloeibaar. Door laag voor laag met de laser de vloeistof te verharden wordt het model gevormd. De laagdikte is instelbaar (afhankelijk van het gebruikte materiaal) op 0.025, 0.05 of 0.1 mm. Dit is zo dun dat de laagjes niet of nauwelijks te zien zijn op het model. Dit resulteert in zeer gedetailleerde, massieve kunststof onderdelen welke uitermate geschikt als prototype of als functioneel onderdeel, enkel stuks of zelfs kleine series.

MEER WETEN?

Wilt u meer informatie over 3D printing bij STW Engineering, of een offerte voor het printen van uw ontwerp? Dat kan natuurlijk! Zowel voor uw vragen, als voor de aanvraag van een offerte staan we u graag te worden. Neem dan ook gerust even contact met ons op.

Heeft u zelf een 3D-model wat u wilt laten printen? Verstuur het naar ons via 3dprint@stw-engineering.nl of wanneer het een bestand betreft wat groter is dan 10MB, gebruik dan WeTransfer.

Om een model te kunnen printen is een 3D-CAD bestand nodig. Heeft u dat niet? Geen probleem! Wij helpen u daar graag mee.

beschikbare materialen

Cookievoorkeuren