Ingenieursbureau machinebouw

STW Engineering is een innovatief ingenieursbureau wat actief is in de machinebouw. Voor diverse machinefabrikanten maken we 2D en 3D machineontwerpen en tekeningen waarmee de klant hun product optimaal kan produceren. Van idee tot productie gereed ontwerp.

3D machineontwerpen

Het ontwerpen van machines is een dynamisch proces dat continu overleg vereist. STW Engineering speelt hierop in door al in een vroeg stadium de mogelijkheden van het ontwerp inzichtelijk te maken. Met een 3D model wordt dat snel zichtbaar. Hiervoor maken we bij STW Engineering gebruik van SolidWorks Professional. Met dit pakket is het mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de werking van een machine door middel van bewegingssimulaties. STW Engineering maakt ook sterkteberekeningen voor kritische onderdelen van uw machine. Hiermee bent u verzekerd van een functioneel ontwerp zonder te zware of te dure componenten.

Soms is het wenselijk om tijdens het ontwerpproces al principes in de praktijk te testen voordat hier verder op gebouwd wordt. Met behulp van moderne rapid-prototyping technieken zoals 3D-printen kan in korte tijd veel inzicht verkregen worden over de functionaliteit van het ontwerp. Hierdoor worden eventuele problemen al in de ontwerpfase getackeld en dat kan tijdens de productie van een machine veel tijd en geld besparen.

Door gebruik te maken van de unieke viewer van SolidWorks kunnen wij direct met u als klant communiceren over het ontwerp. Hierdoor kunt meteen meekijken zonder daar zelf de software voor aan te moeten schaffen.

2D machineontwerpen

In het ontwerpproces van uw machine of product is STW Engineering pas tevreden als u het ook bent. Als het 3D-ontwerp volledig naar uw wens is, gaan we over tot het vervaardigen van de 2D-producttekeningen: de laatste stap voordat uw machine of product werkelijkheid wordt!

Ook al hebben we alles al bekeken, doorgemeten en getest in het 3D ontwerp; een 2D tekening, de uiteindelijke bouwtekening, is van belang om uw machine of product ook daadwerkelijk in productie te kunnen nemen. Ook in deze fase houdt STW Engineering uiteraard rekening met uw wensen en eisen. Zo kunt u bij ons aangeven hoe u het tekeningenpakket wilt ontvangen. Digitaal of afgedrukt op het papierformaat van uw voorkeur. Inclusief eventuele snijbestanden of modellen voor CAD/CAM koppeling tussen computer en machine. En altijd met inachtneming van internationaal erkende normen als DIN, NEN en ISO.

Heeft u al een 3D-model voorhanden? Ook dan kunt u de detailengineering door STW Engineering laten uitvoeren.

3D machineontwerp

Cookievoorkeuren